Gathering and analyzing DATA from DATABASE, please wait...

Friday, May 20, 2011

Camne Cara Nak Matikan "Disable Right Click" Di Website Lain..



    Haa.. hari nih plak aku saje2 nak share camne nak tutup disable right click tu.. bende tu maybe sgt annoying bg orang lain.. n ia bleh la dikatakan bleh secure website seseorang tu dari kene kopipes... sebenarnya script tu xla protect sgt.. sangat simple utk elakkan dpd jmpe script tu... so... step dier ialah..

1. P kat setting Internet Browser korang.
2. P kat Options>Under the Hood>Content Settings (Google Chrome)
3. Jmpe Javascript, tick Do not Allow.. 
4. Dh selesai.

      Korang leh try test la bnde nih.. bleh trus right click.. amk gmbar tu nih.. tp jgn lpe nk hdpkan semula javascript tu.. karang korang p website len xlawa plak jdnye.. yela.. kbykan website gne javascript.. klu cam blog aku nih gne html dgn jquery jer.. klu kne disable javascript ktara sgt blog aku nih tak lawa.. hahaha... k r.. sorry kpd sapa empunya blog yang gne script nih, aku dah bg "penawar" kt orang len.. :P Bagi yg nk btul2 secure leh gne Disable Highlight...

p/s: sape yg gne Internet Browser yg len, bleh korek2 cari options tu.. lbih kurang sme je dgn yg len..  :)



Blog My-E3CAM
...is easy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your IP and Google Map location